sobota 30. marca 2013

Image Hosted by ImageShack.us
Veď viete.. Veľká noc

Už máte plné zuby týchto záležitostí?




PRIAŤELIA.. lol.. :D

Chúďa Julietta Massina...


Ale na druhej strane, keď človek vidí za oknom TOTO a nie je práve Štedrý deň alebo Nový rok, tak ozaj prepadá zúfalstvu, teda aspoň ja určite. Smrk fňuk...

No nič. Som mala aj tak šťastie že sa mi podarilo vystriehnúť asi osem nanosekúnd keď svietila tá lampa povesená z neba, čo už som zabudla ako sa volá rodným menom a cvakla som vám krásnu tridsaťtrojku od Pupy, ktorú asi aj tak už všetky poznáte. Ale nemení to nič na veci že je krásna! :o)

Lakuje sa super, uschne rýchlejšie než by jeden okom mrkol a s nadlakom je fakt že krááásna! Bez topcoatu ostane troška taká matná, menej výrazná, ale s ním je to už ozaj stelesnená dokonlosť.


Prosím potlesk pre moju ovečku Alžbetku (ha, tá paralela s Perinbabou! :-D), ktorá skúži ako dôkaz že je ozaj Veľká noc. 




Tak dúfam že oceníte aspoň tú "indoorovú" zeleň.. :o)

K laku by to bolo asi všetko, k sviatkom dodám len že majte ich krásne, užite si ich každá podľa svojich potrieb a predstáv a nezabudnite si prestaviť hodiny na letný čas. Áno, skutočne!!! 


A keďže sa v názve blogu objavuje čosi, čo tu nehanebne zanedbávam, pridávam ešte pár bonusových obrázkov. :o)


 Paplónovačka



Plyšák s plyšákom 


Mojkavé ňuňu


Šuflíkové prekvapenie v darčekovom balení

Tak a teraz už naozaj, FIN. 

Peknú Bielu sobotu,

vaša

Babs

streda 27. marca 2013

Image Hosted by ImageShack.us
Tak keď inak nedáš...

..tak dobre, je to nezábudková. Hm. Po požití značného množstva omamných a psychotropných látok a ich prekurzorov možno.


Nezábudka ako ju poznáme a milujeme. 

Tie odkvitnuté kvietky sú také lilavé, áno, ale je naozaj to čo vidíte nižšie prvé čo vás napade keď sa povie nezábudka? :-D


Nezábudka v Catrice prevedení.

No nič, vlastne je to fuk, pretože ten lak je nádherný, pre mňa ako milovníčku fialovej obzvlášť. Je to krásna, sýta a hlboká veľkonočná fialová, s teplým podtónom a výdatným strieborným shimmerom, ktorý sa na nechte troška utopí, ale vôbec to nie je na škodu. Rozhodne tento lak ukáže krajšie s topcoatom, vytiahne z neho celú tú fialkovú nádheru.
 Rozmazaná fotka na zdôraznenie iskrenia.



Ten môj bol troška hustejší, ale nanášal sa a schol bezproblémovo, čiže spokojnosť. Po troch dňoch som oťukané špičky schovala pod trblietkami, nemám to však zdokumentované. :o)

Na viacerých blogoch som sa dočítala že v prípade tohto laku ide o dvojníka jeho aristokratického príbuzného od značky Zoya, konkrétne odtieň Mimi, a ajhľa!


Zoya Mimi (ZDROJ)

Identickí nie sú, ale myslím že Catrice je viac ako uspokojivá alternatíva, aspoň pre mňa určite. :o)

A ako sa páči vám, máte ho tiež medzi svojimi obľúbencami?

B.

štvrtok 21. marca 2013

Image Hosted by ImageShack.us
Kyseué, ale veseué

Dnešná kombinácia je na moje pomery extrémne neobvyklá a musím povedať že ma samú prekvapilo ako veľmi sa mi páčila a ako rada som ju nosila, celých päť dní!!

Podkladový lak je od Avonu a nesie názov Lemon Sugar, vrchný iskričkový (možno aj pioniersky) je od firmy Gabrini Diamond, údajne Multivitamin, odtieň bez názvu označený ako D57. No, kreativite sa medze nekladú.. :o)

Stačila veľmi krátka inšpekcia mojej pomerne rozsiahlej zbierky na to, aby som zistila že žltých lakov mám bezkonkurenčne najmenej, to už mám viac "rôznych odtieňov" bielej.. a to už je čo povedať! Zažiadalo sa mi niečo živé a prskavkové, tak som to riskla, výsledok posúďte sami:



Mám trocha tik na uletené šperky... :o) Ale uznajte, nie je ten prsteň úžasný? Podľa mňa sa k tomu laku hodí dokonale! Rovnako strelený.


Sledujete to iskrenie? To musí byť láska!




A takto to, milé deti vyzerá, keď si nechtovú kožičku zatláčate švajciarskou vyskakovačkou.. :o)


Takmer dokonalá zhoda.

Tak čo, vidíte to tam? Studený koktejl s limetkovou šťavou a ľadovou drťou, ostré slnko na mladej svetlozelenej tráve, flitrové miniplavky dohneda opálených slečien na Copacabana.. Jednoducho niečo svieže, hrejivé, jemne dráždivé a povzbudzujúce.


Tak vás teda týmto povzbudzujem k prežitiu zajtrajšieho posledného pracovného dňa a - nevzdávajme sa nádeje, tá zima raz MUSÍ skončiť!!! :o)

Vaša





nedeľa 17. marca 2013

Image Hosted by ImageShack.us
Rimmel Lasting Finish 198 AZURE

Viete čo mám rada? Teda, okrem iného, samozrejme... :o) Keď nie sú veci tak úplne jednoznačné a v konečnom dôsledku sú lepšie alebo krajšie ako sa zdajú na prvý pohľad. Rôznorodosť a príjemné prekvapenia.

Všetko toto platí aj na lak z dnešného príspevku, ktorým je Rimmel Lasting Finish v odtieni 198 AZURE. Priznám sa že bol kupovaný už pomerne dávno v Rakúsku, ale predpokladám že ho dostať aj tu, keďže Rimmel laky sú súčasťou štandardného sortimentu v našich drogériách.



Na prvý pohľad vyzerá tak... obyčajne. Modrý a tyrkysový, perleťový.. Hm.


Je to jeden z asi jeden mála lakov, ktorému priame slnko uberá na kráse.


V polotieni už perleť nie je taká dominantná a modrá preberá žezlo...


... a toto vidíte reálne takmer stále. Nádherná, sýta modrá s prebleskujúcou morskou azúrovou, ktorá  pozvoľna prechádza do farby dozrievajúcich sliviek potiahnutých jemnou perleťou.


No nie je dokonalý?

Lakoval sa úplne bezproblémovo, klasické dve vrstvy urobili čo mali a na nechtoch mi vydržal s top coatom nepoškodený 5 dní, ale to by som pri všetkej láske k tomuto milášhkovi prisudzovala skôr podkladovému laku, na ktorý môžete čoskoro očakávať recenziu. :o) Faktom však je že prežil aj odmrazovanie mrazáku a všetky štandardné domáce práce, tak možno na tom LASTING FINISH nakoniec predsa len niečo bude. :o)

Tak čo, ste z neho aj vy rovnako nadšené? Musím priznať že u mňa si vyslúžil narcistickú polhodinku civenia si na ruky počas cesty v MHD. :D 

Pekný zvyšok víkendu, a hlavne - nemajte zajtra modrý pondelok! :o)

Vaša 

Babs

štvrtok 14. marca 2013

Image Hosted by ImageShack.us
Ako nestratiť prehľad v gazilióne lakov

Dnes vám príjemný deň budem asi len priať, lebo to čo sa deje za oknami ani pri megaveľkej dávke zmyslu pre humor a recesiu nemožno nazvať príjemným. Ale dobre, berme to tak že Perinbaba už má svoj vek a toto je zrejme príznak stareckej demencie..

Tento príspevok sa možno niektorým z vás bude zdať zbytočný, ale viem minimálne o jednej osôbke ktorú ním poteším, a to mi ako dôvod na jeho zverejnenie stačí. :o)

Ide o označovanie lakov, čo je asi zrejmé. Ono človek keď ich má veľa a hlavne keď ich skladuje v zásuvkách alebo nádobách a logicky vidí len ich uzávery a nie obsah, je takmer nemožné nájsť to čo hľadá na prvý krát. Preto si myslím že možno tým z vás ktoré sú postihnuté tou istou, krásnou, obsedantno kompulzívnou zberateľskou poruchou a nemajú zatiaľ nejaký svoj systém by mohli nasledujúce riadky a fotky ušetriť pomerne dosť času. A určite aj nervov.


Používam klasické biele nálepky, na ktoré sa tlačia adresy, proste obyčajné biele lepiace štítky, ktoré majú nepochybne v každom papierníctve a na každej pošte "za hubičku".


Lakov môžete naniesť viac v rade za sebou, ja dávam väčšinou tri až štyri.
Dôležité je, hlavne ak máte laky podobných farieb, aby ste nestratili prehľad ktorý lak je ktorý. :o) Ja ich väčšinou staviam do rady vedľa seba podľa poradia v akom nanášam na štítky.


Čakáme, sušíme, čajíkujeme.

                                    


Odporúčam na záver prelakovať označenie akýmkoľvek bezfarebným lakom, zabránite tak zlupnutiu nálepky z uzáveru. 


Tadaaaaaaaaaa! 

Asi to nie je nič objavného, ale to hádam nevadí. 
A koho by to zaujímalo, ten fialkový lak je Overexposed in South beach od OPI. 
Aaaaa koho by zaujímalo, aký že lak to mám na nechtoch.. nech sa staví zajtra.. :o)

Prežite v zdraví a pohode dúfajme že posledný zimný deň túto jar. 

Vaša

Babs

streda 13. marca 2013

Image Hosted by ImageShack.us
... a skutočne, netrvalo to ani rok! :o)

..a Babs sa odhodlala za aktívnej podpory svojich čitateliek, občas aj pod hrozbou fyzického násilia od nemenovaných jedincov začať znova publikovať. A má z toho radosť!
V prvom rade sa chcem poďakovať za podporu vás všetkých, krásnych a výnimočných bytostí, ktoré som vďaka blogu spoznala za vaše neustále otázky a podnety ktoré ma nakopli k tomu aby som sa vrátila k písaniu regulérnych článkov. Veľmi ma potešilo (aj keď som nejak nechápala prečo.. :o)) keď som od vás na facebooku dostávala krásne správy o tom, ako rady ste navštevovali moju stránku, ako sa vám páči môj štýl písania a že vám chýbam. Naozaj si veľmi cením kažu jednu pozitívnu odozvu, hlavne ma dokázalo zahriať na srdci že ste na mňa aj po tak dlhej dobe nezanevreli a nezabudli. ĎAKUJEM vám všetkým moc moc moc!
Môj blog nikdy nebol nejký superaktuálny, nikdy som sa netlačila do niečoho čo mi nebolo vlastné a tak to aj ostane. Žiadne superaktuálne kolekcie a recenzie na ne u mňa pravdepodobne nenájdete, ale zato tu nepochybne nájdete moje dve chlpaté srdiečka, z ktorých sa medzičasom stali dospelé dámy. No.. sú to trúby, ale s tým som už zmierená.. :o)

Príliš ktrátky čas s nami bol aj náš čierny krásavec, magický kocúrik Salemko, jedinečná osobnosť s krásnou dušičkou, ale bohužiaľ.. už je za dúhovým mostom. Napriek tomu by som vám ho chcela predstaviť, pretože si to určite zaslúži...

Chlapeček môj najkrajší...


 Mr. Houdini a jeho škatuľa


Všetci sa zídeme raz v jednej posteli.. a ja sa teším keď sa so Salemkom stretnem znova...


Nožičku bozkávam, mladý pán!


Mafioso Don Salemone

Tak.... tak.

No, a aby tu nebolo príliš smutno, podelím sa s vami aj o pár fotiek môjho relatívne nového domčeka pre laky.. och och kroch kroch.. :o)


IKEA, of kórs..


Zelené a tyrkysky, v pozadí minikolekcie z H&M, Touring America od OPI a Models own


 Oranžové a jasnočervené plus zegzy bunicitá vata


Ružové.. zjavne :o)


Fialovéééééééééé..... glg glg, slinky tečú..


VIAC fialových


..a modrásci.

Toť šesť zásuviek čistého potešenia v mojom podaní.

Mali ste v detstve domček pre bábiky? Také archívne ročníky ako ja ešte o bárbidomoch ani nesnívali, ale aj tak som mala ten najkrajší dom na svete - bráško mi do kartónovej krabice vyrezal okná a dvere a dokonca tam bol aj skutočný koberec a záclony. Paráda! :)

Myslím že na úvod by aj stačilo, čo poviete? Možno ešte dve verejné predsavzatia na úvod:

BUDEM FOTIŤ SKUTOČNÝM FOTOAPARÁTOM A NIE MOBILOM (!!! ty ty ty!!!)
BUDEM PUBLIKOVAŤ V RÁMCI MOŽNOSTÍ ASPOŇ DVA KRÁT V TÝŽDNI.

TAK!

Čo dodať.. Veľmi by ma potešilo ak by ste si našli čas a cestu aj k tomuto novému blogu, neviem sa dočkať vašich komentárov a tak vôbec.. teším sa! :o)

Majte krásny večer.

Vaša "kind of lost"

Babs