štvrtok 14. marca 2013

Ako nestratiť prehľad v gazilióne lakov

Dnes vám príjemný deň budem asi len priať, lebo to čo sa deje za oknami ani pri megaveľkej dávke zmyslu pre humor a recesiu nemožno nazvať príjemným. Ale dobre, berme to tak že Perinbaba už má svoj vek a toto je zrejme príznak stareckej demencie..

Tento príspevok sa možno niektorým z vás bude zdať zbytočný, ale viem minimálne o jednej osôbke ktorú ním poteším, a to mi ako dôvod na jeho zverejnenie stačí. :o)

Ide o označovanie lakov, čo je asi zrejmé. Ono človek keď ich má veľa a hlavne keď ich skladuje v zásuvkách alebo nádobách a logicky vidí len ich uzávery a nie obsah, je takmer nemožné nájsť to čo hľadá na prvý krát. Preto si myslím že možno tým z vás ktoré sú postihnuté tou istou, krásnou, obsedantno kompulzívnou zberateľskou poruchou a nemajú zatiaľ nejaký svoj systém by mohli nasledujúce riadky a fotky ušetriť pomerne dosť času. A určite aj nervov.


Používam klasické biele nálepky, na ktoré sa tlačia adresy, proste obyčajné biele lepiace štítky, ktoré majú nepochybne v každom papierníctve a na každej pošte "za hubičku".


Lakov môžete naniesť viac v rade za sebou, ja dávam väčšinou tri až štyri.
Dôležité je, hlavne ak máte laky podobných farieb, aby ste nestratili prehľad ktorý lak je ktorý. :o) Ja ich väčšinou staviam do rady vedľa seba podľa poradia v akom nanášam na štítky.


Čakáme, sušíme, čajíkujeme.

                                    


Odporúčam na záver prelakovať označenie akýmkoľvek bezfarebným lakom, zabránite tak zlupnutiu nálepky z uzáveru. 


Tadaaaaaaaaaa! 

Asi to nie je nič objavného, ale to hádam nevadí. 
A koho by to zaujímalo, ten fialkový lak je Overexposed in South beach od OPI. 
Aaaaa koho by zaujímalo, aký že lak to mám na nechtoch.. nech sa staví zajtra.. :o)

Prežite v zdraví a pohode dúfajme že posledný zimný deň túto jar. 

Vaša

Babs

10 komentárov:

  1. a pre mňa je a ešte zopár lakov a budem to musieť takto robiť aj ja :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to celkom praktické a nenákladné, tak to možno využiješ. :)

      Odstrániť
  2. Och Babs, veľké ĎAKUJEM. Tak mňa to zaujalo hneď, ako som to videla u teba označené. A keďže aj ja mám pár naplnených šuflíkov a prehľad bol minimálny , veľmi ma potešilo, že si sa podelila o skvelý nápad. Takže mám čo robiť a čas vonku je na to ideálny.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bohužiaľ, počasie je teda pekne nepríjemné, tak ver, šup kúpiť lepušky a hrajkať sa s fľaštičkami! :D Som rada že som mohla pomôcť. :*

      Odstrániť
  3. Tak na tohle jsem strašně líná :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ono je to docela náročný když to děláš se všemi lahvičkami které máš už doma, ale pak když už značíš jen nováčky, docela to jde. :)

      Odstrániť
    2. No to je fakt, když jen u nových, ale stejně se na to vykašlu :D

      Odstrániť
  4. Tak doufám, že jsem tou inspirací pro dnešní článek byla já. Nebo zase ne?:-D Super nápad, akorát u mě by to byl jeden červenej papírek vedle druhýho, asi by to nemělo smysl..:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ty seš inspirací furt a celá!! <3 Červené laky taky nejsou všechny stejné, ne? :) Aspoň bys věděla kam šáhnout! :)

      Odstrániť